CCTV staat voor Closed-Circuit Television en is in feite de Engelse term voor camerabewaking en cameratoezicht. CCTV systemen kunnen gebruikt worden voor meerdere doeleinden, zowel preventief als correctief. Met correctief bedoelen we bijvoorbeeld een verborgen camera. Deze beelden mogen echter niet gebruikt worden bij een aangifte of rechtszaak. Het is verstandig en bovendien verplicht om via stickers aan te kondigen dat er een camerabewaking aanwezig is, zodat mensen weten dat ze worden gefilmd.

De belangrijkste toepassingen voor CCTV systemen zijn:

  • het controleren van alarminstallaties (inbraak- en branddetectie, toegangscontrole)
  • de verzameling van bewijslast bij bijvoorbeeld inbraak of geweld
  • een afschrikeffect creëren bij inbrekers, overvallers en geweldplegers
  • als kostenbesparing op bewakingspersoneel
  • voor personentelling en perimeterbeveiliging

Camerabewaking: de mogelijkheden

Bij de keuze voor een camerasysteem is het belangrijk om te bepalen wat uw verwachtingen zijn. Snel geïnstalleerde en ondoordachte CCTV systemen zorgen vaak voor ergernissen, omdat de apparatuur keuze samen met de opstelling bepalend zijn voor de kwaliteit van de beelden. Stel uzelf daarom een aantal vragen. Wat is het precieze doel? Waar moeten de camera’s op gericht worden? En welke camera’s zijn hiervoor geschikt? Om kwalitatieve beelden te verkrijgen is het raadzaam vooraf een duidelijk overzicht te maken van uw wensen in combinatie met de mogelijkheden.

Bij een alarmbedrijf kunt u onder andere terecht voor:

  • IP gebaseerde camerasystemen
  • CCTV systemen met digitaal opnamesysteem
  • Analoge camerabewaking inclusief videomanagementsysteem
  • Infrarood camera’s met dag- en nachtzicht
  • iSCSI opnamesystemen

Een alarmbedrijf adviseert u graag over het best passende CCTV systeem en bieden hulp om de voorwaarden voor goede camerabewaking op een juiste manier in te vullen. De kennis en ervaring van de vaklui geven u de garantie van een waardevolle investering.

Onderhoud van camerasystemen

Omdat CCTV systemen tegenwoordig onmisbaar zijn geworden als veiligheidsmaatregel is het belangrijk dat ze goed werken. En daar schort het vaak aan. Het is uitermate belangrijk dat u regelmatig uw CCTV systeem en uw alarminstallatie laat testen en onderhouden.

Een storing of een vals alarm kan funest zijn. Niet goed werkende of kapotte apparatuur voorkomt met een onderhoudscontract. U heeft geen omkijken naar en zorgen om uw camerasysteem; een vakman komt periodiek langs voor een uitgebreid onderhoud en het repareren van eventuele kleine mankementen.

Alle CCTV systemen geleverd en geïnstalleerd via een gemiddeld alarmbedrijf zijn geschikt voor een aansluiting op het internet, zodat u altijd en overal de beelden kunt bekijken.

Back to Top