Voor een nieuwe badkamer, alleen een nieuw toilet of het opnieuw bevestigen van uw wastafel zit u bij een loodgieter goed. Van slopen tot beton storten, tegelen en sanitair installeren: ze helpen u graag op weg. En bieden een totaal aanbod van sanitaire producten voor uw gehele badkamer: douchecabines, ligbaden, badkamermeubelen, stoomcabines, inloopdouches, urinoirs, whirlpoolbubbelbaden en meer.

Installateurs leveren onder andere de volgende sanitair merken:

Grohe Villeroy & Boch Sphinx Plieger
Thebalux Duravit Primabad Celmac
Riho Pelipal Dornbracht Damixa
Detremmerie Philippe Starck Keramag SaniJura

Van keramiek en hardsteen tot kunststof sanitair
Voordat u begint met de verbouw van uw badkamer is het belangrijk dat u weet wat u wilt. Welke stijl kiest u? Wilt u sanitair van kunststof of toch hardsteen? Wilt u een inloopdouche of ook een ligbad in de badkamer?

Het assortiment van een loodgieter is groot en vanwege een inkoopvoordeel kunnen ze alle sanitair producten leveren tegen lage prijzen. Voor goedkoop sanitair bent u bij een specialist dus zeker aan het juiste adres, zeker als u uw volledige badkamer wilt inrichten met kwalitatieve producten.

Tips bij de bouw van een badkamer
Om uw plan zo duidelijk mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niks vergeet, hebben wij voor u een stappenplan gemaakt. Als u deze stappen volgt zult u gegarandeerd tevreden zijn met het eindresultaat.

  1. Altijd beginnen bij de basis en dat is in dit geval een goede analyse van de ruimte waar de nieuwe badkamer moet komen. Dat niet alleen, analyseer ook het gebruik van de badkamer. Wie maakt wanneer gebruik van de douche of het bad? Volstaat een douche in de nieuwe badkamer? Of moet er ook een bad komen?
  2. Nu komt het aan op de planning, oftewel het maken van een ontwerp. Zorg dat de (vaak beperkte) ruimte optimaal wordt benut.
  3. Het kiezen van kleuren. Een loodgieter geeft u graag als tip mee dat u niet teveel de modetrends achterna moet lopen, want dit is na een jaar vaak alweer ‘verouderd’. Verder raden we aan om voor lichte, rustige kleuren te kiezen, deze maken de ruimte groter.
  4. Dan gaan we het over de materiaalkeuze hebben. In een kleine ruimte doet het gebruik van glas het altijd goed, het zorgt voor optische ruimte. Spiegelvlakken dragen hier ook aan bij. Denk bijvoorbeeld aan een douchewand van helder glas.
  5. Zonder tegels geen badkamer, maar wat voor tegels? Grote tegels (vanaf 30 x 30 centimeter) zijn een goede keuze. Minder voegen maakt dat muren groter lijken.
  6. Met sanitair keuze en inrichting kunt u van een kleine ruimte een multifunctionele badkamer maken. Douchewanden, (whirlpool) baden, douche- en wasbakken zijn zodanig modulair te combineren dat een ruimte optimaal benut wordt.
  7. Professionaliteit loont. U kunt vele voordelen ondervinden door al vrij vroeg in het proces een professional mee te laten denken. En kan u advies geven met behulp van tekenprogramma’s, informeren over prijzen en materialen, de bouw coördineren en de montage verzorgen.
  8. Laatste tip: denk niet in beperkingen.

Wilt u weten wat een loodgieter voor u kan betekenen wat betreft sanitaire opties? Neem even contact met de loodgieter op en laat u verbazen over alle keuzemogelijkheden voor uw badkamer. Heeft u nog geen duidelijk ontwerp gemaakt voor de nieuwe badkamer? Ook daarbij helpen ze u graag. Experts zien vaak meer mogelijkheden en kansen in een ruimte die u zelf misschien niet mogelijk acht.

Back to Top